Setmanari d'informació local - 138 anys

Pere Joan Pons: «Pens ser l'ambaixador a Madrid dels interessos de la gent de Balears»

3378

El candidat cap de llista del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, assegurava aquest dimarts al matí al programa de ràdio d'Ona Mediterrània que «els socialistes estam duguent a terme una campanya en positiu, amb molta il·lusió i amb la satisfacció de tot el que s'ha fet a Balears aquests darrers mesos».


Complint aquest mateix dimarts un any de legislatura, afirmava que eren evidents els resultats de la feina que s'ha fet durant aquests darrers mesos, ja que són obvis els canvis que s'han experimentat en polítiques educatives, de sanitat, serveis, etc. Concloïa que, fent referència al Govern de Bauzà, «hi ha hagut un canvi cap a la normalitat» per recuperar drets, reduir desigualtats, ambient de pau en l'àmbit educatiu, s'ha lluitat per evolucionar cap a una ocupació de major qualitat...»; «És el resultat de la campanya que s'ha fet en positiu».

Respecte al sistema de finançament, creu fermament que, personalment ha lluitat, i així ho seguirà fent, sigui quina sigui la seva posició. I que aquesta havia de ser una lluita constant a les Balears principalment per la seva situació geogràfica.

«És una vergonya que arribin ara els primers refugiats», afirmava el cap de llista, això demostra una pèssima gestió dels estats membres de la Unió Europea. I té la sensació de que «Europa més que involucrar-se en la causa, està defugint el problema. Les polítiques dels estats membre són polítiques de la por».

«El federalisme és la millor forma d'organització». Apuntava que considera necessària una reforma constitucional que permeti encaixar als territoris que estan duent a terme un procès sobiranista, dins l'Estat espanyol, tot duguent a terme un reconeixement de la seva identitat. Per tant, creu que el procés s'ha de dur a terme des de la «seducció»i no des de «la imposició», creant bases per al diàleg.

Considera legítim i oportú un pacte amb el partit polític Ciudadanos per desbancar el Govern de Rajoy. A més,assegura que «la ciutadania està demanant en aquests moments, pluralitat i canvi» i, per tant, «estam oberts a negociacions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.