Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

La Conselleria programa ràtios fora de la llei per al curs vinent

3406

Des de la coordinació de l'Assemblea de Docents s'ha detectat que la Conselleria d'Educació fa comptes de mantenir ràtios il·legals a un bon nombre de centres educatius durant el curs vinent.

Tot i que a finals d'aquest curs caduca la vigència de l'excepcional augment del 20% de la ràtio a cada grup classe, justificada en els decrets de mesures urgents de la legislatura anterior, la Conselleria, en la planificació que està fent per al curs vinent, està tornant a atorgar grups a les nostres escoles i instituts per damunt del que marca la legislació estatal. Si allò legal pel curs 2016-2017 són grups màxims de 25 alumnes a infantil i primària, 30 a ESO i FP i 35 a batxillerat, des de les escoles i instituts ens està arribant que la Conselleria ja programa mantenir agrupaments que ara mateix estan per damunt d'aquestes ràtios per a l'any vinent. I no es tracta d'un cas o dos, sinó de quelcom bastant estès a molts de centres.

Un ús pervers de l'excepció
La LOMCE permet un augment del 10% de l'alumnat a cada grup fora del període ordinari de matrícula en casos d'incorporació tardana o d'escolarització extraordinària. Això no és aplicable als alumnes que ja són al nostre centre en el curs anterior ni a aquells que es matriculen per primera vegada dins del període ordinari de matrícula. Però la conselleria, d'amagat, està justificant les ràtios extralimitades i les aules massificades pel curs 2016-2017 amb aquest 10%.
D'aquesta manera, per exemple, un grup de 3r de primària que enguany té 26 alumnes, no es pot mantenir a 26 el curs vinent, atès que no estem davant de cap augment d'alumnat en període extraordinari.

Una reivindicació no atesa
Ara que tant es xerra de la qualitat en l'educació, la coordinadora de l'Assemblea, recorda que la rebaixa del nombre d'alumnes per aula és un element fonamental per a la millora de l'atenció al nostre alumnat. Per això, insisteixen, aquest va ser un punt important en les passades negociacions relatives a la vaga indefinida de docents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris