Setmanari d'informació local - 138 anys

El Ministeri d'Educació requereix March per «incomplir la normativa bàsica estatal»

3604
La resolució que motiva el requeriment assenyala que «no s'estableix l'aplicació de cap prova específica» d'avaluació final d'etapa. | Arxiu

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha requerit a la Conselleria d'Educació i Universitat per «l'incompliment de la normativa bàsica estatal» que regula l'avaluació final de l'etapa d'Educació Primària (EP).

En concret, el requeriment es dirigeix contra la resolució del conseller d'Educació i Universitat, Martí March, de 12 de maig de 2016, per la qual s'estableix l'informe final d'Educació Primària (EP) i es crea la Comissió Externa de Valoració d'aquest informe dels alumnes de sisè curs dels centres docents no universitaris en els quals s'imparteixen aquests ensenyaments durant el curs 2015-2016.

Manca d'una prova real
La resolució que motiva el requeriment assenyala que «no s'estableix l'aplicació de cap prova específica» d'avaluació final d'etapa; per tant, no existeix «un model de prova elaborat per l'Administració educativa».

Així, el Ministeri explica que es determina el lliurament a l'alumnat d'un informe final que recull el resultat de l'avaluació contínua i no els resultats de la prova específica, sense «el valor d'avaluació externa». En el mateix sentit, s'afirma que tampoc s'apliquen els qüestionaris de context, dirigits a pares, alumnes i professors, «que serveixen per adequar els resultats de les proves als indicadors socioeconòmics i culturals específics de cada centre».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.