Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell fa costat a la candidatura de 'pedra en sec' com a Patrimoni de la Humanitat

3648
El Consell pretén reconèixer «la tasca dels nostres avantpassats per conservar i transmetre tota la cultura de la pedra en sec». | @SerradeTramuntana

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres donar suport a la candidatura internacional «perquè la UNESCO declari la tècnica de pedra en sec com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat». En aquest sentit, el Consell pretén reconèixer «la tasca dels nostres avantpassats per conservar i transmetre tota la cultura de la pedra en sec».

La candidatura és una iniciativa liderada per Grècia i compta amb el suport de Xipre, Portugal, Espanya, Suïssa, França, Croàcia i Bulgària, i serà presentada durant l'any 2017.

Com a iniciativa multinacional, cada país ha d'assegurar que el patrimoni presentat a la UNESCO «forma part de l'inventari nacional de patrimoni cultural immaterial i ha d'aportar la informació necessària per elaborar el dossier de candidatura». En aquest sentit, el Departament de Medi Ambient col·labora amb la Direcció General de Cultura del Govern de les Illes Balears per dur a terme aquesta tasca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.