Setmanari d'informació local - 138 anys

Confirmada la multa de 1.620 euros als acusats per la protesta de Bunyola de 2012

3702
Els testimonis que van comparèixer a la sala de vistes van manifestar que cap dels processats va increpar els agents, i que tampoc portaven «la veu cantant». | Arxiu UH

Els quatre acusats en la protesta de la visita de l'expresident José Ramón Bauzà a Bunyola, celebrada el 28 de maig de 2012, han estat condemnats per un delicte de desobediència greu a 6 euros diaris de multa durant 9 mesos.

El tribunal ha absolt un d'ells de la falta de lesions per la qual va ser jutjat. En la mateixa línia i segons la sentència, l'agent «que va rebre una mossegada» va justificar l'acte per «la situació de nirvis» i no va reclamar indemnització.

En el judici, celebrat el setembre de 2015, els inculpats van assegurar que la seva actitud va ser pacífica i que «en cap moment» la intenció va ser la de «plantar cara» als agents de la Guàrdia Civil. Els testimonis que van comparèixer a la sala de vistes van manifestar que cap dels processats va increpar els agents, com tampoc portaven «la veu cantant» entre els centenars de persones congregades. En el mateix sentit, un dels acusats va recordar haver rebut una empenta que li va fer caure sobre el pare.

El tinent instructor dels fets va assegurar que «se'ls va dir cinc o sis vegades que es retiressin», sense rebre resposta positiva, i que «no van mostrar intenció de col·laborar».

La sentència ara confirmada considera provat que els acusats van portar la iniciativa de la protesta i que hi van participar de manera «notòria i activa», i creu suficients «els testimonis dels agents i l'enregistrament en vídeo» dels fets per condemnar per desobediència greu els quatre participants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.