Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat: «El sobiranisme illenc necessita ser al Congrés dels Diputats»

3704

Aquest dilluns vespre, a la seu de l'Obra Cultural Balear de Manacor, Miquel Ensenyat, educador social, exbatle d'Esporles, dirigent de MÉS i president del Consell de Mallorca, ha acceptat el repte de l'entitat i ha estat entrevistat per Antoni Tugores Manresa, escriptor, investigador, historiador i periodista, i per Antoni Riera Vives, filòleg, periodista i escriptor.

El president del Consell parteix del fet que a Mallorca hi ha dues visions: la de la Part Forana i la de Palma. I que a aquestes dues visions, s'hi ha de sumar la manca de cohesió social. Davant aquests dos factors, pensa que el Consell pot fer «un paper important a l'hora de llimar diferències i per tant pot ajudar a fer créixer la idea d'identitat compartida», ja que la institució que presideix té una eina important com és la relació estreta que manté amb els municipis, una xarxa de relació institucional que el Govern no té i que a molts pobles s'amplia amb els contactes amb la societat civil local respectiva.

dBalears vos ofereix algunes de les declaracions més destacades d'Ensenyat a preguntes d'Antoni Tugores i Antoni Riera.

«Les negociacions al Consell de Mallorca varen ser un part senzill perquè hi havia equilibri entre les forces d'esquerra».

«Venir del món municipal ens dóna visió més pràctica de les coses. Si podem resoldre una cosa en deu minuts no hem estar tres hores».

«Actualment la diferència entre dreta i esquerra es troba en la capacitat d'intervenció de les administracions».

«Volem reforçar les administracions més properes als ciutadans com els ajuntaments i els consells insulars».

«Esperam, l'any que ve, assumir les competències de promoció turística, el Consell ja té les d'informació i a vegades es mesclen».

«No ens podem conformar amb aquestes grans temporades turístiques perquè les causes són de conjuntura política i de seguretat».

«La democràcia vol dir igualtat d'oportunitats. Les administracions només han de tenir un portal on hi entri tothom per igual».

«Hem reformat l'Agència de Disciplina Urbanística perquè les sancions revertesquin als municipis. Li hem donat un nou impuls».

«Un pic es comença amb la recollida selectiva, sembla una aberració els llocs on es mescla tot».

«No feia comptes entrar en política, de fet estudiava de capellà. En lloc de ser rector vaig acabar essent batle».

«Em plantej la feina al Consell de Mallorca per vuit anys per tant no faig comptes deixar-lo com si fos una institució de segona».

«La propera legislatura serà clau en el futur de l'Estat i el sobiranisme illenc necessita ser al Congrés dels Diputats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.