Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort: «La demolició de la casa de Manuel de Falla és una mala notícia»

3736
Noguera ha informat que «l'Ajuntament de Palma no ha tingut cap opció per evitar l'enderrocament perquè no han existit els informes pertinents per a la catalogació». | Arxiu UH/M. À. Cañellas

El tinent d'alcalde de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha assegurat que «l'enderrocament de la casa on va residir Manuel de Falla no és una bona notícia, però les autoritats han informat desfavorablement a la protecció de l'immoble».

Noguera ha explicat que «a petició d'ARCA, el cas va ser elevat a la Comissió de Centre Històric de l'Ajuntament de Palma, així com al Consell de Mallorca, i en tots els casos les conclusions dels tècnics van ser desfavorables a la protecció i favorables a la demolició».

D'aquesta manera, Noguera ha informat que «l'Ajuntament de Palma no ha tingut cap opció per evitar l'enderrocament perquè no han existit els informes pertinents per a la catalogació».

Revisió del Catàleg d'edificis protegits

El tinent de batlle ha assegurat que «cal anar més enllà d'aquest cas en concret, perquè si no revisem el Catàleg d'edificis protegits, es poden seguir produint exemples com aquest». En aquest sentit, Noguera ha comunicat que «Urbanisme és conscient d'aquesta gravetat i urgència i per això ja treballem des de fa més de nou mesos amb la revisió, actualització i ampliació del catàleg». Així, ha afegit que la previsió és que sigui presentat en el termini més curt de temps i ha recordat que «el catàleg no es toca des de 1998».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.