Setmanari d'informació local - 138 anys

Carles Simarro (PP) proposa celebrar el «día del machote» i el de la «señorita de toda la vida»

3826

Carles Simarro, exbatle de Sóller del Partit Popular i actual regidor del consistori solleric, va sorprendre tot el plenari quan va proposar que es celebri el «día del machote» i el de la «señorita de toda la vida». La irònica proposta la va efectuar durant el debat al voltant de la moció presentada pels grups de MÉS, PSOE i Guanyem per fer visible, des de l'Ajuntament, la diversitat sexual de les persones i garantir la igualtat i els drets de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals i per eradicar la fòbia que encara existeix envers aquests col·lectius.

Catalina Esteva (MÉS) va ser la responsable de presentar la proposta: «hem de dir no a l'homofòbia» i va recordar que el passat cap de setmana es va produir un greu atac contra el col·lectiu gai als Estats Units. Per la seva banda, Susana Sina (Guanyem), va apel·lar a la realització d'activitats educatives com a passa per normalitzar la llibertat sexual.

De la seva banda, Jaume Bestard (PI), va assenyalar que «propostes com aquesta poden acabar tenint l'efecte contrari».

La moció a favor dels col·lectius LGTBI es va acabar aprovant amb el vot favorable de MÉS, PSOE i Guanyem, l'abstenció del PI i de cinc regidors del PP i el vot contrari del conservador Joan Ruiz.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.