Setmanari d'informació local - 138 anys

Dotze entitats reivindiquen «un finançament just» per a les Balears

3902
Les entitats consideren «imprescindible exigir el compliment de les inversions estatutàries» previstes fins a l'aprovació definitiva del REB. | Arxiu

Dotze entitats socials, entre sindicats, associacions, fundacions i patronals han fet una primera passa per crear una plataforma que reivindica «un finançament just per les Balears» i demana als partits polítics que tinguin en compte les seves peticions de cara a les eleccions generals del 26 de juny.

El secretari general d'Unió de Pagesos de Mallorca, Biel Torrens, ha afirmat davant la Delegació principal d'Hisenda a Palma que «feim una primera passa per a la constitució d'una plataforma per reivindicar el tractament just d'aquesta comunitat».

Acord de la societat

Les entitats consideren «imprescindible exigir el compliment de les inversions estatutàries» previstes fins a l'aprovació definitiva del Règim Especial de Finançament de les Balears. En aquest sentit, Torrens ha defensat que «és necessari que qui arribi a governar les tingui com a primer objectiu» i ha afegit que «el Règim Especial de Balears (REB)» ha de ser fruit «d'un acord de la societat civil de cada illa, que contempli de forma objectiva els costos de la insularitat i plurinsularitat».

Donar suport als polítics

La fi és que els teixits empresarial i econòmic puguin funcionar «en condicions de normalitat» i «millorar l'eficàcia de l'actual sistema de recaptació tributària a les Balears, així com modificar-ne l'actual contingut desigual; elaborar un pla de xoc contra el frau fiscal i afavorir la coordinació i actuació conjunta amb l'Agència Tributària de les Balears». En el mateix sentit, es pretén que «els polítics se sentin recolzats a l'hora d'imposar-se i tenir en compte aquest sentiment que tenim tots», perquè es tracta «d'una prioritat que no es pot passar per alt».

Les entitats

CCOO, UGT, STEI-i, PIMEM, FAPA, OCB, Unió de Pagesos, FAAVV, Fundació Ateneu Pere Mascaró, Fundació Emili Darder, Fundació Gabriel Alomar han realitzat aquest dilluns «unes propostes en ferm a totes les candidatures» amb la finalitat que «les facin seves» per al seu compliment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.