Setmanari d'informació local - 138 anys

Al conjunt del Regne Unit guanya el No a la UE, a Escòcia i Irlanda del Nord guanya el 'Remain'

4032

El Regne Unit ha votat majoritàriament per sortir de la Unió Europea. L'opció Leave, l'opció 'partir', ha guanyat en el referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea.

El 51,9% dels britànics ha votat per sortir de la UE i el 48.1% per quedar-s'hi. Gairebé 17 milions de vots es decanten pel Brexit, un milió més que els que han apostat per la continuïtat. La participació ha estat del 72,2%.

El Brexit guanya al nord d'Anglaterra i el País de Gal·les, mentre que el 'remain' s'imposa a Londres, Escòcia i Irlanda del Nord. Aquestes dues nacions reclamen que es reconegui la seva diferència d'elecció.

'Remain or Leave'?

Els britànics havien de decidir aquest dijous si opten pel 'remain' o bé pel 'leave', és a dir, si volen que el seu país continuï formant part de la Unió Europea o bé que abandoni les institucions comunitàries. 46 milions de ciutadans estaven cridats a les urnes per respondre a la pregunta següent: «Should the United Kindom remain a member of the European Union or leave the European Union?» («El Regne Unit ha de continuar essent membre de la Unió Europea o ha de sortir de la Unió Europea?»).

Incertesa entre els britànics residents a les Balears

Els pocs britànics residents que tenien dret a vot a les Balears s'han inclinat clarament a favor del 'Remain'. De moment, aquestes primeres hores després de la victòria de la sortida de la Gran Bretanya de la Unió Europea, entre els britànics residents a Balears regna el desencís i, sobretot, la incertesa sobre les conseqüències reals de la victòria del 'Leave'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.