Setmanari d'informació local - 138 anys

Palouzié: «Sóc de la cinquena columna»

Deu pensaments polítics del nou cap de policia de Palma

4150
GIRONA. ACTES A LA SUBDELEGACIÓ DE DEFENSA D'ENTREGA DE DIPLOMES A RESERVISTES I INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ DE GORRES JOSEP PALOUZIé, CAP DE LA POLICIA MUNICIPAL DE GIRONA Careto: No Foto: TURA SOLER | 534#Tura Soler

Josep Palauzié i Vizcaya ha experimentat una evolució política molt vinculada a alguns fets de la seva vida privada que l'han marcat profundament i a una aproximació cada vegada major als serveis d'intel·ligència de l'Estat espanyol. Si bé els seus inicis són els d'un catalanista moderat a partir d'un moment donat, evoluciona cap a un espanyolisme exacerbat.

Aquí teniu una desena dels pensaments que ha expressat públicament en distintes entrevistes per a publicacions militars o en una entrevista al diari espanyol La Razón, publicada el 6 de gener de 2015:

«És molest i desagradable ser militar a Catalunya».

«Espanya és un país amb poc nivell de patriotisme».

«Va ser un error el final del servei militar obligatori: permetia conèixer Espanya, altres espanyols, conviure sota una bandera i fer un servei important».

«No puc entendre un concepte sense l'altre, em sento molt català i també molt espanyol i crec que ambdues concepcions no són antagòniques».
«Als sectors més recalcitrants del separatisme català els molesta. En definitiva els molesta tot allò que demostra que Catalunya és plural i que no existeix un discurs únic».
«Utilitzant algun dels adjectius que m'han dedicat sóc de 'la cinquena columna».
«Encara que les elits polítiques van fer el seu propi discurs, hi ha un sector de la població que, per exemple, el 9-N se'n va anar a la platja i l'opinió que diuen que és majoritària no ho és».
«En la primera convocatòria l'hi vaig dir a la meva dona i em va contestar que estava boig, però com la segona vegada no va posar tantes pegues, em vaig apuntar... Per esperit patriòtic, per exercir el meu dret de defensar a Espanya, per col·laborar amb les Forces Armades».

«La situació a Catalunya o al País Basc és atípica. Ser espanyol aquí a vegades costa»

«Em varen convocar l'octubre (a desfilar amb la Marina espanyola) i vaig tenir l'honor de coincidir amb el Dia de la Hispanitat per la qual cosa vaig poder desfilar amb la meva companyia pel Paseo del Prado i també vaig poder participar en una jura de bandera civil a Leganés (Madrid)».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.