Setmanari d'informació local - 138 anys

Cuba, Veneçuela i les targetes de l'SMAP

4166

Les comparacions que fan els polítics de casa nostra amb els països de l'Amèrica Llatina s'han convertit en una constant. Aquest dijous el ple de l'Ajuntament de Palma corresponent al mes de juny no s'ha escapat d'aquests símils.

El primer de fer-ho era Pere Felip Buades, de l'entitat Unión de Asociaciones de Mallorca, en comparar l'estat o l'absència de les marquesines dels autobusos de l'EMT amb les de Cuba. El segon; el regidor del Partit Popular Guillermo Sánchez qui, aprofitant una proposició de Ciutadans sobre ocupació il·legal, comparava l'equip de Govern de Cort amb Veneçuela. I ho feia argumentant que el país llatí és el darrer de la llista de països de món en preservar la propietat privada. La proposició de la formació taronja instava la Junta de Govern a «abstenir-se de realitzar manifestacions i actuacions encaminades a justificar o defensar la usurpació d'immobles, col·laborant amb la Justícia en la defensa de la propietat privada, i a combatre la precarietat d'habitatges i d'espais públics d'ús veïnal mitjançant els instruments legals de què disposa aquest Ajuntament». Una proposta que ha estat rebutjada per l'equip de Govern i que el tinent de batle i regidor d'Urbanisme, Antoni Noguera, argumentava explicant les passes de mediació entre ocupants i propietat que ha fet el consistori palmesà en l'ocupació de la finca de la plaça Alexander Fleming. Un Noguera, alhora, que també defensava el dret a l'habitatge així com el dret a la propietat privada.

Tercera reprovació fallida de la legislatura

Si en anteriors plens eren les regidores Antònia Martín i Neus Truyol les que veien com l'oposició les sotmetia a una qüestió de confiança, aquest dijous ha estat el regidor de Mobilitat i president de l'EMT i l'SMAP, Joan Ferrer. Una proposició, presentada per Ciutadans, en referència a la polèmica generada entorn de la publicació de l´ús, per part dels regidors de l'oposició, de les targetes d'aparcament. Una reprovació defensada per la socialista Joana Adrover i que, com les de les dues regidores, no ha prosperat.

Policia Local

Arran de l'aixecament aquest dimecres d'una part del secret de sumari del cas de presumpta corrupció en el si de la Policia Local de Palma, un dels temes més comentats en els passadissos de l'Ajuntament era precisament aquest. Una qüestió, però, que ni el govern ni l'oposició han volgut entrar a valorar tot al·legant no haver vist encara l'expedient. Sobre el nomenament de nou cap de la Policia Local, Josep Palouzié, i la polèmica que ha generat el sindicat CSIF assegurant que no té la categoria exigida per assumir el càrrec de cap de la Policia Local a les Balears, on les categories policials són diferents que a Catalunya, la responsable del cos, Angèlica Pastor, ha assegurat que el sindicat cercava «fer renou i generar crispació al voltant de la presa de possessió» de Palouzié. Segons Pastor, el decret d'equivalències que al·lega el sindicat en la seva reclamació va ser derogat l'any 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.