Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern aprova el nou decret de llengües estrangeres que s'aplicarà el proper curs

4688

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el nou decret de llengües estrangeres que s'aplicarà el proper curs i que s'ha realitzat «des del principi d'igualtat» respectant l'autonomia dels centres educatius a la recerca de millorar les competències lingüístiques de l'alumnat i la formació de docents.

Així,segons el Govern, els centres educatius comptaran amb un ampli marge d'autonomia per elaborar el seu propi projecte lingüístic, el qual hauran de penjar a la web per a coneixement general. Els centres podran impartir fins a dues assignatures no lingüístiques en llengua estrangera (anglès), una de les quals requerirà autorització de la Conselleria.

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha informat en roda de premsa del decret després del Consell de Govern i ha defensat que el decret ha tengut «un llarg recorregut», ha passat per la taula sectorial, s'ha aprovat per unanimitat del Consell Escolar i «d'acord» amb el Consell Consultiu.

March ha exposat que s'han «seguit una mica les recomanacions assumibles del Consell Consultiu que milloraven el decret», en al·lusió a les crítiques d'aquest òrgan sobre el principi d'igualtat del decret davant la llibertat que dóna als centres per a la impartició de la llengua estrangera.

«La uniformitat no és igualitària. No volem centres de primera i segona, volem centres diversos, però cada vegada més forts en competències lingüístiques, en català, castellà i en una llengua estrangera», ha apuntat, finalment, el conseller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.