Setmanari d'informació local - 138 anys

Alternativa per Santanyí denuncia faltes d’ortografia al nom dels carrers

4868
 

El grup d'Alternativa per al Municipi de Santanyí ha presentat una moció perquè es normalitzin i corregeixin alguns noms dels carrers del poble, en compliment de la Llei de Normalització Lingüística de 1986.

Segons el text, «figuren encara plaques de noms de places i carrers escrits en llengua castellana més de trenta anys després de l'aprovació de la llei». El regidor de la formació, Jaume Amengual, confia en el fet que el Partit Popular hi votarà a favor i en què s'acabaran de corregir o normalitzar les plaques que encara són al carrer en incompliment de la Llei. Es preveu que la votació sigui acollida al ple durant la primera quinzena d’agost.

El contingut de la llei

La demanda del grup troba la justificació als articles 14 i 15 de la Llei de Normalització Lingüística, en què s’indica que «la retolació pública es farà en llengua catalana»:
 
Article 14: Correspon als ajuntaments determinar el nom de les vies urbanes.

Article 15: La retolació pública es farà en llengua catalana, acompanyada si calgués de signes gràfics que en facilitin la comprensió als no catalanoparlants.

Els dos acords proposats a la moció: correcció i normalització en el termini d’un mes
 
1r-. El ple de l'Ajuntament de Santanyí es compromet a procedir a canviar totes les plaques de places i carrers pendents de normalitzar o que continguin errors ortogràfics en el termini d'un mes, a partir de la data de l'assoliment d'aquest acord.
 
2n-. El ple de l'Ajuntament de Santanyí es compromet a fer les gestions necessàries perquè els noms de places i carrers del municipi siguin normalitzats i/o corregits en tots els organismes corresponents.
 
Carrers en castellà
 
Entre d'altres, la moció assenyala que figuren en castellà els carrers de Fray Junípero Serra (Es Llombards); Calle Felanitx (Santanyí); Calle Convento (S'Alqueria Blanca); Calle Santiago Rusiñol (S'Alqueria Blanca); Plaza San José (S'Alqueria Blanca); Calle San Roque (S'Alqueria Blanca); Calle Levante (S'Alqueria Blanca);Calle Quintana (S'Alqueria Blanca).
 
Carrers que precisen correcció ortogràfica
 
En el mateix sentit, el text recull les vies amb faltes d’ortografia per sol·licitar-ne la correcció: Carrer Tramontana (Cala Figuera); Carrer d'Alejandro Fléming (Santanyí); Plaçeta de Ses Rocasses (S'Alqueria Blanca); Carrer Son Russinyol (S'Alqueria Blanca) o Carrer Porto-Petro (S'Alqueria Blanca).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.