Setmanari d'informació local - 138 anys

Esporles se suma a la querella per investigar els crims del franquisme

El portaveu socialista a l'Ajuntament d'Esporles, Juli Dalmau, va defensar una proposta al ple municipal per a què el consistori s'adhereixi a la querella a favor de que «es dugui a terme una investigació sobre els crims del franquisme comesos durant la Guerra Civil i el franquisme i s'identifiquin els responsables», així com la creació d'una comissió d'estudi per a l'elaboració d'un cens amb les persones del municipi que desaparegueren en tant a la Guerra Civil com el període franquista.

Igualment, el portaveu socialista ha apuntat que «aquesta querella és un fet de summa importància per a totes aquelles persones que treballen per la recerca de la veritat, la justícia i la desaparició de les víctimes del franquisme». I ha recordat que, a més a més, Esporles va ser un municipi que sofrí «de manera severa les conseqüències de la repressió franquista».

Actualment la querella té el suport de vàries famílies i institucions, com el Consell, l'Ajuntament de Pollença i altres 200 consistoris a la resta de l'estat espanyol, als quals ara s'hi suma Esporles.

La moció ha estat aprovada amb els vots a favor de MÉS i l'abstenció del PP i contempla la creació d'una comissió d'estudi que reuneixi familiars de les víctimes, representants de la corporació municipal, experts i entitats memorialistes per elaborar un cens de persones d'Esporles «represaliades i assassinades durant la Guerra Civil i el franquisme, així com la possible ubicació dels cossos, d'acord amb la Llei Balear de Fosses».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.