Setmanari d'informació local - 138 anys

Diego Ingold: «Els artistes poguérem crear amb llibertat absoluta»

CICLOP, el I Festival de Teatre Visual de Sineu, ha tancat la primera edició amb un 90% d'ocupació als espectacles de sala -ple total a 4 dels 6 espectacles sota sostre- i una «gran afluència d'espectadors a les actuacions de carrer», com ara Vincles del Circ Bover o Migracions, un experiment comissariat pel Centre d'Investigació Escènica (CINE) en què els sineuers es varen convertir en els protagonistes d'una sèrie de peces de carrer.

Segons la productora d'espectacles Res de Res i En Blanc, la població de Sineu s'ha multiplicat durant dos dies i més de 3.000 persones han gaudit d'un festival que pretén esdevenir «un referent i cita anual per als amants del teatre visual, de gest, titelles i microteatre experimental».



Diego Ingold i Lluki Portas, al celler de pell

L'artista Diego Ingold, que ha exposat l'obra amb la companya Lluki Portas al celler de pell de Sineu i en el marc de les peces d'Indrets Insòlits, agraeix «la llibertat absoluta» que els artistes «hem tingut per triar els espais». Ingold explica que l'organització els va mostrar el poble perquè escollissin un indret, «amb un tracte pròxim des del primer moment».

En aquest sentit, l'artista ha valorat «l'absoluta confiança» i la manca «de filtres» per part de l'organització. Segons l'actor, «és un plaer dedicar-se intensament en un projecte on t'han fet saber que hi ha confiança cega i on no hi ha imposicions».

D'altra banda, Ingold se sent «entusiasmat» de pensar en la pròxima edició i valora molt positivament «el teatre que fa participar les persones del poble», com ha estat el cas d'aquesta primera edició del Festival de Teatre Visual de Sineu.

La iniciativa

CICLOP 2016 és una iniciativa de l'Ajuntament de Sineu i les companyies Circ Bover i Res de Res i En Blanc, i ha rebut el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics i l'Agència de Turisme del Govern de les Illes Balears, a més d'un gran nombre de voluntaris i participants del poble de Sineu i d'arreu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.