Setmanari d'informació local - 138 anys

El bus llançadora entre sa Ràpita i es Trenc, tot un èxit

Un total de 13.383 viatgers ha utilitzat el bus llançadora entre sa Ràpita i es Trenc d'ençà que es va posar en marxa el 4 de juliol passat, segons ha informat aquest dissabte la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

El nombre de viatgers de la nova línia ha anat augmentant de manera progressiva. Així, la primera setmana la xifra de passatgers va ser de 1.925; la segona setmana va arribar fins a 2.526; la tercera es va mantenir en 2.209; la quarta setmana es va incrementar fins a 3.018 viatgers; la cinquena setmana el nombre va baixar a 2.778, i en aquesta sisena setmana, ara com ara (fins al dijous 11 d'agost), el nombre de passatgers és de 1.624.

La xifra més alta en un sol dia es va registrar el dijous dia 28 de juliol, amb un total de 560 viatgers. L'hora punta del servei d'anada es registra entre les 10.30 i les 12.30 h, aproximadament, franja horària que coincideix amb l'arribada dels autobusos de les línies 515 i 530, procedents de Palma i Campos.

Els viatgers de les dues línies realitzen transbord gratuït en el bus llançadora per anar a la platja des Trenc o a ses Covetes. De tornada els serveis amb més viatgers van de les 16.00 a les 20.00 h.

Tres sistemes
Per accedir a la línia hi ha tres sistemes: l'adquisició del bitllet d'anada i tornada d'1 €; el rebut d'aparcament de tot el dia en zona blava + bus (que s'adquireix en les màquines de l'ORA) o el bitllet de bus de les línies 515 i 530.

Els tres minibusos que cobreixen el servei de les 10.00 a les 20.45 h, de dilluns a diumenge, i que realitzen el recorregut en aproximadament 10-15 minuts, en funció del trànsit, no han registrat cap incidència rellevant durant els 40 dies que fa que funcionen.

D'altra banda, el perfil més habitual d'usuari d'aquesta línia és el de persona estrangera que viatja en família. Atesa la resposta a aquest servei, la Conselleria es planteja una extensió d'aquest model d'accés a les platges a altres punts de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.