Setmanari d'informació local - 138 anys

Diverses opcions per gaudir de Sant Roc

Molts de municipis de Mallorca reten tribut al sant el 16 d'agost

Sant Roc, considerat un dels patrons del pelegrinatge, és venerat a distints pobles de l'illa de Mallorca. Invocat contra la pesta i les epidèmies des del segle XIV, té la festivitat el 16 d'agost i és el sant que actualment compta amb més capelles i esglésies dedicades a tot el món.

Porreres

Sant Roc és considerat el patró de la vila per aquest motiu, com explica la pàgina web oficial de l'Ajuntament de Porreres, el municipi li dedica vuit dies d'activitats entre les quals es poden trobar cercaviles, balls, actes religiosos i la seva coneguda torrada popular. A més, al parc de n'Hereveta se celebren concerts amb artistes coneguts. Es pot consultar el programa complet a: http://www.porreres.cat/sites/default/files/documents/programa_complet_de_les_festes_de_sant_roc.pdf  

Alaró

Alaró ofereix un espai obert a tothom en el qual l'Ajuntament es vol apropar al poble i oferir un ampli ventall d'actes. El seu programa de festes compta amb sopars a la fresca, representacions teatrals, tornejos esportius, cercaviles, concerts i revetles. A més de la seva tradicional trobada de gegants, el ball dels Cossiers i la ja coneguda desfilada de carrosses.

Per als més petits es realitzen concursos, festes d'animació, tallers, contacontes i pintades.

Tota la informació està disponible a: http://www.ajalaro.net/documents/popup.pdf

Santanyí

Les festes de s'Alqueria Blanca de Santanyí arriben al seu final el dia de Sant Roc. Com detalla la pàgina web de l'Ajuntament, el 16 d'agost centenars de persones acudeixen al municipi per assistir a l'ofici solemne per honorar sant Roc. Després de la missa arriba el torn dels gegants de Santanyí i els xeremiers de s'Alqueria Blanca. Aquest mateix dia també es duen a terme actes com les populars corregudes de joies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.