Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB vol refugis de fauna per evitar la proliferació de la caça

Aquest dilluns ha començat el període de caça de 'mitja veda', que s'allargarà fins al 12 d'octubre. Durant aquest període es permetrà la caça de conills, llebres, tudons, coloms salvatges, guàtleres i tórtores europea i turca.

El GOB ha recordat que «la densitat de caçadors a Mallorca és molt alta (triplica la mitjana estatal per unitat de superfície), que el territori de Mallorca està molt poblat i majoritàriament dedicat a altres usos (agrari, residencial, d'oci, etc.) i que existeixen pocs espais on la caça estigui permesa».

Per això l'entitat ecologista ha recordat la seva proposta de declaració de refugis de fauna (una de les opcions que tenen els propietaris per aconseguir que no es caci dins casa seva i, fer possible així la tranquil·litat i la conservació de la fauna).

Finalment, ha recordat que el requisit per poder declarar un refugi de fauna és comptar amb una superfície mínima de 10 hectàrees, que poden pertànyer a un o més propietaris, sempre que hi hagi continuïtat entre les diferents parcel·les.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.