Setmanari d'informació local - 138 anys

A partir de dilluns, multes per passar per les zones ACIRE sense acreditació

Les sanciones poden arribar fins als 90 euros. El Departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma ha detectat 17.846 infraccions des del 20 de juliol, el 78% en el carrer Antoni Maura

L’Ajuntament de Palma començarà a multar dilluns, dia 22 d’agost, els vehicles que passin per les zones ACIRE sense acreditació. El Departament de Mobilitat ha detectat 17.846 infraccions en aquestes zones restringides des del 20 de juliol passat, després de la implantació de la mesura 32 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). D’aquesta xifra total, 13.975 (el 78,3%) s’han produït en la nova zona ACIRE d’Antoni Maura.

Els canvis realitzats, que han comportat l’ampliació de les zones ACIRE i la instal·lació de noves càmeres de control, tenen un doble objectiu: millorar la mobilitat i descongestionar el centre de Palma, segons ha explicat el tinent de batle de Mobilitat, Joan Ferrer. No obstant això, ja s’estan enviant cartes informatives als conductors que han passat sense autorització per les zones ACIRE.

El responsable del Departament de Mobilitat ha insistit que aquesta mesura no té un afany recaptatori, sinó que és dissuasori. No obstant això ha remarcat que «és obligació de l’Administració pública actuar quant hi ha una infracció, sempre amb un marge, i l’Ajuntament ha fet totes les actuacions pertinents», ha afirmat Joan Ferrer.

Entre aquestes actuacions, ha explicat Joan Ferrer, destaquen les campanyes informatives desenvolupades des dels canvis realitzats en el trànsit del centre de Palma, les cartes enviades als residents i a les persones susceptibles de tenir una acreditació per a les zones ACIRE, i les converses mantingudes amb les empreses de lloguer de vehicles informant dels aparcaments dissuasoris  i de la restricció d’accés a aquestes zones a residents i al transport públic.

El procés informatiu als infractors que ja ha iniciat el Departament de Mobilitat consisteix en un escrit on figura el fet infractor, les conseqüències que té a nivell de compliment de l’ordenança de Circulació i les possibilitats amb què compta el conductor d’acreditar-se en cas que reuneixi les condiciones per fer-ho. Les multes poden arribar fins als 90 euros.

Des que es va implantar la mesura 32 del PMUS, l’Ajuntament ha tramitat 1.841 noves acreditacions per a zones ACIRE, tant per a les preexistents com per a les noves àrees incloses en la modificació del pla.

Infraccions per zones

S’ha de destacar que de les 13.975 infraccions detectades en el carrer d'Antoni Maura, el 61,5% (8.601) varen ser realitzades per vehicles els conductors dels quals o resideixen a la Península o a l’estranger, casos en què no s’han enviat les cartes d’avís.

A l’ACIRE del carrer de la Riera, les infraccions comptabilitzades se situen en 1.787, de les quals 938 (el 52,5%) corresponen a vehicles descartats. S’ha d’indicar, no obstant això, que, segons la información amb què compta el Departament de Mobilitat, actualment es recupera un 65% dels imports en multes imposades a conductors estrangers.

D'altra banda, a l’ACIRE de Santa Eulària, Calatrava i zona de la Catedral només s’han recollit 19 infraccions, 929 han estat percebudes per la càmeres del carrer de la Cadena; 127 més per la càmera del carrer de la Corderia i, finalment, 1009 han estat detectades en el carrer de Santa Fe.

Segons les dades històriques amb què compta Mobilitat, els expedients de multes tramitades en les zones ACIRE arribaren a 15.906 el 2011; varen tenir una repuntada fins als 34.571 el 2012; eses situaren en 20.612 el 2013, xifra molt similar al 2014 (un total de 20.479), mentre que 2015 va tancar amb 17.763 expedients.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.