Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern difon recomanacions per intentar evitar els accidents domèstics

La Direcció general de Salut pública i Participació ha emès un comunicat, aquest dilluns 22 d'agost, amb consells per evitar accidents domèstics, donat que entre el 50 i el 75 per cent de les caigudes tenen lloc al domicili. El document assenyala petits canvis a l'àmbit domèstic que poden resultar efectius per evitar riscos i prevenir caigudes.

Advertències

Per prevenir cremades el text recomana mantenir les instal·lacions elèctriques en bon estat i no sobrecarregar els endolls, no fumar al llit i anar amb compte amb els nens a la cuina, entre altres indicacions.
Respecte a les caigudes demana evitar superfícies relliscoses i col·locar elements de subjecció a la banyera. A més d'evitar al màxim elements que puguin entorpir el pas, com a catifes o mobles baixos, especialment si hi ha persones majors amb mobilitat o visió reduïda.

El més petits
El Govern assenyala que perquè no es produeixin ofecs els nens petits han d'evitar jugar amb joguines que tinguin peces petites. A l'hora de menjar, se'ls ha de tallar el menjar en trossos petits i l'adult s'ha d'assegurar que masteguin bé els aliments; a més s'ha de vigilar als nens a l'hora de nedar i no deixar bosses de plàstic al seu abast.
Sobre intoxicacions i enverinaments, el Govern aconsella emmagatzemar tots els productes de neteja i els medicaments en un lloc segur. L'Executiu balear recomana tenir a la vista el telèfon d'urgències (061) i el del Servei Nacional de Toxicologia (915620420).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.