Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 21 esportistes dels Països Catalans s'han emportat una medalla als Jocs Olímpics

El nombre d'esportistes dels Països Catalans que han aconseguit una medalla olímpica ascendeix a 21. Sis atletes de les Illes Balears, com explica Economía de Mallorca, 12 catalans, segons informa Nació Digital, i tres valencians, detalla el digital Levante, s'han emportat medalla als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Illes Balears

Els guanyadors balears inclouen l'or de Rafa Nadal (amb Marc López) als dobles de tennis; l'or del mallorquí, nascut a Oxford, Marcus Cooper Waltz en piragua; la medalla de plata de l'equip de bàsquet femení al qual juga Alba Torrens, nascuda a Binissalem; i el bronze dels jugadors de l'equip de l'Estat Espanyol de bàsquet masculí Sergio Llull, Rudy Fernández i Álex Abrines.

Catalunya

Els catalans sumen guardons a taekwondo, amb la medalla de bronze del figuerenc Joel González i a piragüisme, amb el bronze del lleidatà Sául Craviotto en els 200 metres del caiac individual, qui a més va guanyar un or en el K-2 200. La nedadora de Badalona, Mireia Belmonte, guanyà el bronze dels 400 estils i l'or amb els 200 metres papallona. Per la seva part el barceloní Marc López, juntament amb Rafa Nadal, aconseguí l'or en els dobles de tennis.

L'equip femení de bàsquet de l'Estat Espanyol, que es va fer amb la plata, comptà amb les catalanes Marta Xargay, Anna Cruz, Laia Palau, Lucila Pascua i Sílvia Domínguez. La selecció de bàsquet masculina de l'Estat Espanyol, amb medalla de bronze, jugà amb els catalans Pau Gasol, Joan Carles Navarro i Ricky Rubio.

País Valencià

Per la seva part, el País Valencià ha obtingut tres medalles, ja que s'ha fet amb la plata amb el grup de gimnàstica rítmica, que comptà amb Elena López, de Turí, i Alejandra Quereda, d'Alacant. Finalment, el valencià Victor Claver i Arocas també participà en l'obtenció del bronze de la selecció de bàsquet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.