Setmanari d'informació local - 138 anys

La festa del Cavall arriba aquest dissabte a ses Salines

Ses Salines acull aquest dissabte 27 d'agost, a les 20 hores, la XIX Festa del Cavall. Una horabaixa de 'jaleo', anelles, jocs i molt més que donarà començ a les 20 hores amb el primer toc de flabiol, al Carrer Miquel Serra Clar, 23. La resta de la festa es desenvoluparà a la Plaça Sant Bartomeu.

Història

Com ens explica Catalina Garí, tot va començar quan un dels membres del grup de teatre Quart Creixent, d'origen ciutadellenc, del qual ella en forma part, va transmetre als seus companys que es lamentava de no poder anar aquest any a les festes de Sant Joan de Ciutadella. Per això, els seus companys, aprofitant la tradició per al món equí que caracteritza el municipi de Ses Salines, varen decidir organitzar, juntament amb el ciutadellenc, Pep Gelabert i l'agrupació cavallista, la festa del cavall de Ses Salines

Catalina Garí ens explica que per res del món s'esperaven que l'esdeveniment, que va ser organitzat a un carreró del poble i que no feia comptes reunir a més d'un grapat d'amics, arribàs a assolir tal èxit. D'aquesta manera, Ses Salines és l'única localitat mallorquina que recupera aquesta bella tradició, que s'organitza cada any el mes d'agost.

Festa pròpia

Encara que el protocol festiu és molt similar al de les festes de Sant Joan de Ciutadella, Garí, ha deixat constància que l'organització no ha tengut en cap moment cap ànim de fer una 'còpia' de les festes del cavall de Sant Joan de Ciutadella, sinó més aviat, s'ha centrat en fer-ne una festa pròpia i, en tot cas, retre homenatge. La festa del cavall de Ses Salines compta amb una bandera pròpia (l'escut del grup de teatre Quart Creixent), així com un toc de flabiol propi i, a més, en lloc de celebrar-se per Sant Joan, se celebra per Sant Bartomeu.

Homenatge

L'espectacle que prepara l'entitat constitueix tot un homenatge al 'jaleo' menorquí, la tradicional desfilada eqüestre que tenyeix les festes patronals de les poblacions de l'illa veïna, inclosos els populars 'bots' i 'caragols' amb els cavalls alçats sobre les seves potes posteriors al compàs d'una jota aragonesa i a escassos centímetres d'un públic jove i entregat.

Un fet que li dóna un punt diferent de les festes de Ciutadella, és que la 'colcada' salinera ofereix cada any un obsequi al darrer recent nat del municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.