Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aconsegueix en un any 31 lloguers socials dels bancs

La regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l’Ajuntament de Palma ha aconseguit 31 lloguers socials dels bancs en un any. Segons Cort, es tracta «d’una passa important en el desenvolupament de les polítiques d’habitatge, després que des del mateix consistori s’instés els bancs el setembre passat a reaccionar per satisfer una necessitat social urgent».

«Fer més social i assequible» l’accés a l’habitatge és una de les prioritats de la regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne. El seu responsable, Antoni Noguera, ha assegurat que «plantam cara a l'estafa de la crisi i hem revolucionat les polítiques d’habitatge de Palma després de quatre anys de retallades del PP». En aquest sentit, Noguera ha assenyalat la posada en marxa de l’Oficina Antidesnonaments o la millora del programa PalmaHabitada com a mostres d’aquest compromís de l’equip de govern amb les urgències socials de la nostra ciutat.

Hipoteques

La regidoria ha explicat que la majoria dels lloguers socials que han signat els afectats s’han fet sobre pisos amb una execució hipotecària per impagament, d’altres provenien d’una dació en pagament i després s’ha negociat el lloguer social. En tots els casos es valora com a prioritari la possibilitat que la família pugui quedar en el mateix habitatge que ha perdut i amb un lloguer social assequible perquè hi puguin fer front al mateix.

Segons Noguera, això ajuda als afectats per desnonaments hipotecaris «a alleugerir el trauma de perdre la seva pròpia casa, ja que no surten del seu entorn i la seva quotidianitat no es veu alterada». «Quan això no es possible, perquè el valor de la vivenda es molt elevat o bé perquè la família ja ha sortit de la mateixa, l’entitat bancària facilita un dels habitatges que estan dins del fons social», ha explicat.

 Aquest és el nombre de pisos concedit per cadascun dels bancs:

BBVA: 8

BANKIA: 7

BMN: 6

BANC SABADELL: 6

BANC SANTANDER: 2

BANC POPULAR: 2

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.