Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient vol evitar l’entrada de l’escarabat Epitrix a Balears

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha intensificat el Pla de Control per a evitar l'entrada de l'escarabat Epitrix a Balears, emprès el final de l'any passat vista la propagació de la plaga a la Península.

Així ha informat el Gover que recorda que el passat mes de juliol la Comissió Europea va incloure Andalusia en la llista comunitària d'organismes de quarentena per a exportar patata després d'haver-ne detectat la presència en alguns tubercles.

Perquè això no succeeixi  a Balears, considerada zona no afectada per aquest insecte, la Direcció general d'Agricultura i Ramaderia ha intensificat els esforços per evitar la seua introducció. Així, se segueixen les obligacions que estableix la Decisió d'execució 2014/679/UE de la Comissió, de 25 de setembre de 2014, en el Protocol de prospeccions estatal de Epitrix cucumeris (Harris), Epitrix similaris (Gentner), Epitrix subcrinita (Lec.), Epitrix tuberis (Gentner), i també el Programa de Vigilància de Epitrix sp. en centres de distribució i venda de tubercles i patates a les Illes.

Inspeccions tècniques

Per a implantar el Pla, es compta amb cinc tècnics per a dur a terme totes les inspeccions a Mallorca, quatre dels quals pertanyen a les associacions de defensa vegetal (ADV) i el cinquè és un servei extern autònom.

En la resta de les illes, els consells insulars executen les inspeccions pertinents, que es divideixen entre la patata de consum i la patata de sembra a explotacions agràries i a magatzems.

Fins al segon trimestre d'enguany s'han inspeccionat 408,1 hectàrees, que corresponen aproximadament al 40% de la superfície total de patates declarades a Balears.

S'han analitzat 687 lots dels magatzems de tubercles inscrits en el Registre de Productors, Comerciants i Importadors de Vegetals i Productes Vegetals (Ropciv) i de grans superfícies comercials a Mallorca. Tots els resultats de les mostres arreplegades han estat negatius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.