Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus a les obres de construcció del nou centre de dia de Son Ferriol

El centre oferirà 30 places de dia per a persones amb dependència i suposa el compliment d’un compromís amb els veïnats i veïnades d’aquesta barriada de Palma

5282
Armengol i la resta d’autoritats davant el solar on es construirà el centre de dia. | CAIB

Aquest dissabte s’ha celebrat l’acte d’inici de les obres de construcció del nou centre de dia i activitats comunitàries de son Ferriol. La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, han visitat juntament amb el batle de Palma, José Hila, el terreny on ja s’està construint aquesta nova infraestructura social.
 
El centre de dia de Son Ferriol, tal com ha explicat l’Executiu, és un dels projectes paralitzats l’anterior legislatura a Palma. Ara es recupera i es compleix així el compromís adquirit amb els veïnats i veïnades de la barriada de reactivar aquesta instal·lació juntament amb l’Ajuntament de Palma, que ha cedit el solar per a la construcció de l’equipament.
 
La presidenta de l'executiu ha destacat la importància de la recuperació d'aquesta nova infraestructura dins la gestió d'un «Govern de retorn de drets a les persones amb dependència, que compleix amb la paraula donada perquè hi ha voluntat política». «Aquests serveis -ha dit Armengol- contribueixen a millorar el model d'ocupació en matèria social, amb la creació de llocs de feina de qualitat i que precisa professionals molt formats».
 
Per part seva, la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha afirmat que amb projectes com aquest el Govern demostra que inverteix en infrastructures socials i que, de fet, «ja és una realitat el pla d'infrastructures en tema de dependència».
  
30 places per a depenents

Santiago ha explicat que el nou centre de dia i activitats comunitàries de Son Ferriol tendrà capacitat per a 30 places que seran ocupades per persones majors en situació de dependència. El pressupost total de les obres és de 714.370 euros (IVA inclòs) i té un termini d’execució previst de 14 mesos. L’edifici tendrà una superfície de 570 metres quadrats, distribuïts en dues plantes.
 
La creació d’aquest nou equipament donarà cobertura, preferentment, a la població del barri de Son Ferriol i a l’àrea rural del sector de llevant de Palma i les noves places s’integraran en la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. A més, el contracte d’obres d’aquest nou centre de dia ha estat un dels primers contractes de l’administració autonòmica en incloure clàusules socials als criteris d’adjudicació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.