Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca rebutja l'ampliació del Port del Molinar

A proposta del PSIB-PSOE, Podem i Més

5396

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat la moció presentada pel PSIB-PSOE, Més i Podem per rebutjar qualsevol projecte d'ampliació del Port del Molinar.

La portaveu adjunta del Grup Socialista a la institució insular, Maria Francisca Servera, ha defensat que ni el primer projecte que es va plantejar, ni la segona versió que es va proposar més tard es poden acceptar perquè «no s'integra dins la barriada d'El Molinar, l'ocupació de les edificiacions passen de 200m2 a més de 1.000m2, de 120 amarraments es passa a 220 i tot el conjunt suposa una ocupació total d'espai un 300% superior al que hi ha ara».

De fet, Servera ha alertat que aquest projecte tendria «conseqüències irreversibles en l'economia de la zona, en el medi ambient, en la mobilitat del barri i en la idiosincràsia d'un port centenari».

Per això, la proposta rebutja qualsevol projecte d'ampliació del Port del Molinar i a qualsevol projecte que inclogui impactes que afectin greument el paisatge, el territori o el medi marí.

A més a més, Servera ha recordat que tant l'Autoritat Portuària de les Illes Balears ha manifestat que no executarà aquesta ampliació «que multiplica per quatre les instal·lacions existents, de la mateixa manera que s'ha pronunciat en contra l'Ajuntament de Palma».

Així i tot, el Grup Socialista adverteix que qui ha de tancar definitivament aquesta ampliació desmesurada és el Ministeri de Foment, que encara no ho ha fet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.