Setmanari d'informació local - 138 anys

EU denuncia que «la pobresa i la marginació s’han enquistat» a les Illes

5450
EU ha denunciat aquest dissabte que «la pobresa i la marginació s’han enquistat» a Balears. | Arxiu

EU ha denunciat aquest dissabte  que «la pobresa i la marginació s’han enquistat» a Balears. «Malgrat el creixement econòmic, més d’una quarta part de la població es troba en risc d’exclusió social i és necessari un canvi en profunditat del model econòmic», ha afirmat el partit.

EUIB ha recordat que segons l’informe de la Xarxa d’Inclusió Social, el 26,4% dels ciutadans de Balears es troben en risc de pobresa o exclusió social, una xifra molt semblant a la del 2013 (27,8%), la qual cosa demostra que és «una situació estabilitzada, un drama enquistat en la nostra societat de l’opulència». Per altra part, «les persones que pateixen una pobresa extrema representen més del 10% del total de la població».

El partit ha assegurat que aquesta realitat «demostra el fracàs social d’un model econòmic que genera una gran desigualtat i que es sustenta en la reducció dels salaris i amb l’explotació brutal dels treballadors, subjectes a jornades esgotadores no compensades econòmicament».

Mesures de reforma

Per a Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, és necessari actuar des de diferents fronts. «S’ha de derogar la Reforma Laboral, s’han d’augmentar les prestacions als aturats, s’ha d’apujar significativament el Salari Mínim Interprofessional i els salaris dels diferents sectors i s’ha de combatre el frau i la sobreexplotació laboral». «Al mateix temps, és necessari l’impuls de polítiques públiques d’ocupació i a diversificació econòmica, per no ser tan dependents d’un sector turístic que no genera ocupació de qualitat», ha afirmat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.