Setmanari d'informació local - 138 anys

Rajoy, president d'Espanya per la porta del darrere

5692

Si es compleix el guió, dissabte a la nit Rajoy serà president del govern espanyol amb el vot a favor del PP, Ciutadans i Coalició Canària i l'abstenció del PSOE. 

El Rei Felip VI ha culminat aquest dimarts la ronda de contactes amb els partits i ha proposat Mariano Rajoy, el candidat del PP perquè se sotmeti a la seva segona investidura en dos mesos. La presidenta del Congrés de diputats, Ana Pastor, després d'entrevistar-se amb el cap de l'Estat, ha convocat per a aquest mateix dimecres la sessió d'investidura.

Aquestes són les cinc passes i les cinc dates que han de culminar amb Rajoy com a nou president d'Espanya.

Dimecres 26 d'octubre

Rajoy exposarà al Congrés de Diputats, des de les 18.00, el seu programa

Dijous 27 d'octubre

Al matí començarà la intervenció dels portaveus dels grups parlamentaris que s'allargarà fins al vespre. Es farà la primera votació. En aquesta votació Rajoy tendrà el suport de 170 diputats: els de el PP, Ciutadans i Coalició Canària, n'hi faltaran sis per assolir la necessària majoria absoluta.
Dissabte 29 d'octubre

A la nit de dissabte es tornarà a reunir el ple, aquesta vegada a la recerca de la majoria simple. Els diputats del grup socialista (o una majoria d'ells) s'abstindran i permetran que Rajoy torni a ser president del govern espanyol.

Diumenge 30 d'octubre

Rajoy jurarà el càrrec davant el Rei d'Espanya, al palau de La Zarzuela, i és possible que allà mateix anunciï la llista de nous ministres, que estarien en disposició d'assumir els seus càrrecs el dilluns.

Dilluns 31 d'octubre

Acaba el termini legal per a la dissolució automàtica de les Corts si no hi hagués hagut investidura, després de fracassar la de Rajoy el passat mes d'agost. I després que es repetissin les eleccions el 26 de juny. Abans va fracassar la del socialista Pedro Sánchez, després de les generals del 20 de desembre de 2015, davant la inhibició de Rajoy per falta de suports.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.