Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort reforça els mitjans en el dispositiu especial per a Tots Sants

5782
Cort reforça els mitjans en el dispositiu especial per a Tots Sants. | UH-Arxiu

La tinenta de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, i el gerent de l’Empresa Funerària Municipal (EFM), Jordi Vilà, han presentat aquesta setmana el dispositiu especial per a la celebració del dia de Tots Sants, dia 1 de novembre, a les seves instal·lacions i cementiris.

Segons ha afirmat Jhardi, «enguany la previsió és que l’afluència als cementiris es pugui distribuir entre aquest cap de setmana i fins al dimarts». Per aquest motiu s’han previst serveis bàsics dins els cementiris per als dies 29, 30, 31 i 1.

Els cementiris de Palma, Sant Jordi i Establiments estaran oberts des de les 7,30 fins a les 20,30 hores.

Per part de l’EFM el dispositiu consistirà en:

  • La dotació de personal propi de l’empresa en nombre suficient per poder atendre els visitants.
  • El reforç d’efectius de seguretat per tal d’incrementar la vigilància i dur el control dels accessos.
  • La intensificació del servei de neteja i manteniment.
  • La instal·lació de cabines mòbils WC a tres punts diferents del recinte.
  • Condicionament dels accessos
  • Dotació d’una ambulància i personal sanitari per al dia 1.

De forma especial, dia 1 de novembre, a l’interior del cementiri de Palma només es permetrà l’accés de vehicles autoritzats. Això és vehicles de l’EFM, proveïdors autoritzats i famílies que vagin al tanatori per assistir a les sales de vetlla.

Es recomana especialment accedir al cementeri a peu. Per aquest motiu, s’han habilitat aparcaments alternatius a l’Iberostar Estadi, Carrefour, Eroski i Decatlhon.

A més, l’EMT disposarà d’un servei d’autobús llançadora. Els busos sortiran de la Porta Sant Antoni (parada núm. 6) per continuar per les Avingudes, Compte Sallent, General Riera, Uruguai i Porta principal del cementiri, fent aturada en tots aquests punts. De tornada farà la mateixa ruta.

Aquesta línia tendrà una freqüència de 40 minuts i estarà disponible des de les 9.20 fins a les 12.40 hores, i des de les 16.00 fins a les 18.00 hores.

A més, també es pot comptar amb les línies 16 (Establiments), 29 (Circular Son Espases), 33 (Son Espases) que funcionaran amb horari d’estiu.

Jardhi també ha anunciat que enguany s’augmenten les interpretacions musicals per ambientar i dignificar un poc més la celebració i «donat que la seva inclusió, l’any passat, va ser acollida molt favorablement».  Així, hi haurà fins a tres punts d’interpretació i quatre músics: Jovan Milosevski a la guitarra, Gabriel Fiol i Carmen Garí al violoncel i veu, i Alfredo Ardanat al violí.

Visita institucional

Pel que fa a la visita institucional del batle, José Hila, i la resta de regidors que acudesqui el cementiri, està previst que comenci cap a les 09.30 hores de dia 1 de novembre, amb un recorregut interior pel cementiri. A les 09.45 hores col·locaran una corona de flors a la fosa comuna, a la zona que a partir d’enguany s’anomenarà plaça del Record. Posteriorment la comitiva es desplaçarà fins al Mur de la Memòria on està previst dipositar una nova corona de flors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.