Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol lamenta el tracte cap els socialistes catalans i exigeix a la Gestora un congrés «el més aviat possible»

6048
Patxi López, Francina Armengol, Manuel Cruz i Pere Navarro. | PSIB

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha deplorat aquest dissabte el tracte de la Comissió Gestora del PSOE al PSC després de la ruptura de vot dels socialistes catalans davant la investidura de Mariano Rajoy, i ha exigit un congrés ordinari al més aviat possible.

«És un error profund mantenir públicament aquesta tensió amb el PSC, és no entendre la realitat de Catalunya ni d'un PSOE que vol ser federal i plural», ha destacat en declaracions als mitjans després de participar a Barcelona en la II Convenció Federalista de la Fundació Rafael Campalans.

Armengol ha sentenciat que la Gestora ha de «tendir ponts» amb el PSC i no immiscuir-se en qüestions que, segons ella, no li toquen per la seva condició de provisionalitat, com és el cas d'abordar la relació entre partits.

«La Gestora està decidint qüestions que no li toquen, el seu funcionament està reglat i l'única cosa que ha de fer és convocar un congrés ordinari de la forma més ràpida possible», ha subratllat.

Nou projecte

Armengol considera que una vegada passada la investidura de Rajoy «ja no hi ha excusa per convocar-ho --el congrés--» en el qual s'ha de donar la paraula a la militància i s'ha de definir el projecte que vol articular el PSOE per ser referent des de l'esquerra.

I ha destacat que el PSC és una peça fonamental per a Espanya i per al PSOE, i que un projecte conjunt és indispensable per convèncer els independentistes que és possible el diàleg: «No puc entendre Espanya sense Catalunya ni el PSOE sense el PSC».

També ha criticat que la Gestora hagi obert un expedient als diputats díscols que van dir 'no' a Rajoy, entre ells els dos balears: «Em sembla un error. No és la manera d'avançar».

Així mateix ha censurat que s'hagi pres aquesta decisió sense ni tan sols reunir-se amb els representants de les diferents federacions socialistes per escoltar els seus motius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.