Setmanari d'informació local - 138 anys

EM-EU celebra la tasca feta a la fossa de Porreres

Ha lloat també la tasca realitzada per l'Associació Memòria de Mallorca

6122

Esquerra de Menorca-Esquerra Unida (EM-EU) ha mostrat avui la seva satisfacció per la tasca que s'està duent a terme a la fossa comuna de Porreres, on ja s'han trobat nombrosos cossos de persones assassinades durant la Guerra Civil.

La formació progressista ha remarcat la importància de la presència de l'equip de la Societat de Ciències d'Aranzadi, dirigit pel professor de medicina legal, forense i antropòleg, Francisco Etxeberria.

Així mateix, ha considerat «bàsica» l'ajuda altruista de nombrosos familiars de desapareguts i voluntaris, que han qualificat de «exemple de mobilització».

EM-EU ha lloat també la tasca que ha realitzat al llarg dels anys l'Associació Memòria de Mallorca i especialment el treball que duen a terme actualment realitzant un mapa de fosses de la repressió franquista i un pla d'exhumació de fosses de desapareguts.

A més, la formació ha remarcat que l'actual campanya ha estat possibles gràcies a l'aprovació per unanimitat de la Llei de Fosses per part del Parlament i gràcies al compromís del Govern.

«
Si tenim en compte que molts d'aquests cossos, oficialment, eren donats per desapareguts, els fugitius a Menorca o a la Península, mai van ser reconeguts pel govern franquista. Encara queda molt treball d'identificació per fer» han assenyalat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.