Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB insisteix en la reducció de l'aparcament del Salobrar de Campos

6260
Cal reduir el seu impacte ambiental a causa de la proximitat a la zona humida.

El GOB recalca la seva insistència en la reducció de l'aparcament projectat vora el Salobrar de Campos, ja que, segons han assenyalat «cal reduir el seu impacte ambiental a causa de la proximitat a la zona humida».


En el marc de la publicació per part de la Conselleria de Medi Ambient de la nova proposta de projecte de llei de declaració del parc natural d'Es Trenc-Salobrar de Campos, el GOB ha aprofitat per recalcar la reducció de l'aparcament projectat en aquesta zona a causa del seu impacte ambiental.


L'avantprojecte reformula el tema més controvertit de la llei, els aparcaments públics, establint-ne tres: Sa Ràpita, Sa Barralina i Es Salobrar. Els aparcaments comptaran amb unes capacitats màximes de 706, 477 i 538 cotxes respectivament. D'aquesta manera la capacitat conjunta d'aquestes parcel·les seria de 1.721 cotxes, per damunt dels 1.500 que la mateixa llei preveu autoritzar com a màxim fins que hi hagi una nova determinació per part del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals que s'haurà d'aprovar en el termini d'un any.


Per al GOB, la proposta d'aparcament més conflictiva és la del Salobrar; ja que, consideren que la capacitat prevista és excessiva donada la seva ubicació en un entorn paisatgístic d'alt valor (entre la zona salinera i la zona humida).


Segons han assegurat, una instal·lació massiva com la projectada tendrà efectes negatius importants sobre el paisatge i, per tant, aquesta zona «hauria de tenir la consideració més específica d'aparcament per a visitants del parc lligada a una petita instal·lació de recepció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.