Setmanari d'informació local - 138 anys

El PI proposa abaixar els impostos a les rendes d'entre 18 i 30 mil euros

«Com pot ser mai que la comunitat autònoma cobri més als ciutadans de Balears que el Ministre Montoro?» es demana el portaveu del PI, Jaume Font

6372
Els diputats del PI, Maria Antònia Sureda i Jaume Font, la imatge. | Premsa PI

El PI (Proposta per a les Illes) ha presentat unes 80 esmenes als pressuposts per tal de rebaixar els imposts; amb una clara aposta per l’educació (en especial augmentant amb la partida per als jardins de Marivent la dotació per a la Universitat de les Illes Balears) i amb especial atenció a les necessitats municipals.

Jaume Font ha explicat avui que, en línia amb el que el PI ha defensat sempre, s’han fet 4 esmenes parcials a l’articulat de la Llei per tal que les rendes de menys de 900.000 euros queden exemptes de pagar l’Impost de Patrimoni i es rebaixi el tram autonòmic de l’IRPF per tal d’equiparar-lo al tram estatal. «Com pot ser mai que la comunitat autònoma cobri més als ciutadans de Balears que el Ministre Montoro»”, s'ha preguntat. «Despertin senyors del Govern, parlam del gruix de la ciutadania que paga els imposts, molts d’ells no arriben a mileuristes. No són els rics els que paguen impostos», ha afegit. El PI ha estimat en 30 milions d’euros les dues rebaixes impositives que en cap cas repercutirien en una baixada d’ingressos.

Les esmenes que compensen la baixada d’imposts es basen en la regulació del lloguer turístic que suposarà un increment de la recaptació de l’Impost Turístic (20 milions) i de l’IRPF (també de l’IVA però no es té en compte perquè el retorn no serà durant el 2017). «Vist que Govern i hotelers han estimat que el 30% del turisme que arriba a Balears no està regulat, si es fa aflorar el negoci, tal i com la gent demana, i es compleix un mandat parlamentari, es recaptarien uns 30 milions d’euros», ha explicat Jaume Font qui, a més, ha comparat el sistema amb l’Impost Turístic. «L’any passat es va aprovar la partida en els pressuposts sense tenir la llei feta, va ser amb una previsió d’ingrés» ha explicat. 

Amb aquestes mesures el PI cerca que la recuperació econòmica la percebin també les persones amb menys ingressos.

A més, amb les diferents esmenes el PI aposta per la innovació i la universitat incrementant les partides pressupostàries. «Volem destinar als estudiants la partida dels jardins de Marivent. Ja està bé del postureo del Govern, els nostres universitaris han de tenir les mateixes oportunitats que els de la resta de comunitats autonòmiques».

Finalment, en base al que els diferents regidors als ajuntaments han sol·licitat s’han fet un seguit de propostes municipalistes de cara a la millora i reforma d’infraestructures tant educatives, com de centres de salut o de depuradores. El portaveu del PI ha destacat que així com l’any passat s’aconseguí la reforma de l’hospital de Manacor, enguany es fa una aposta per reformar les Urgències de l’hospital d’Inca o es sol·liciten partides per l’increment de personal i inversions en material sanitari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.