Setmanari d'informació local - 138 anys

Calvià destinarà un 0,05% del pressupost a Política Lingüística

6506
El batle, Alfonso Rodríguez Badal (PSOE), parlant en un acte. FOTO: IFOC.

L'Ajuntament de Calvià ha presentat la proposta de Pressupostos municipals per al 2017. En total, el consistori disposa de 89 milions d'euros, un 3,34% més que l'any 2016.

Malgrat que l'equip de govern (PSOE i Sí Se Puede) ha negociat amb Esquerra Oberta de Calvià (EOC) el suport de la coalició als comptes municipals, la partida per a Política Lingüística només serà de 50.000 euros, una xifra que suposa sols el 0,05% del pressupost total. Es tracta d'una quantitat molt petita, si es té en compte que, inclosa en la partida, hi ha la creació d'un centre d'autoaprenentatge de la llengua.

Calvià és una de les poques administracions de Mallorca que no empra el català com a primera llengua. Per exemple, la pàgina web municipal és, per defecte, en castellà. També són únicament en espanyol els comunicats de premsa enviats des de l'Ajuntament, les campanyes publicitàries públiques i la majoria d'intervencions del batle.

Aposta forta per la Formació i Ocupació

Cal tenir en compte que Alfonso Rodríguez Badal (PSOE) va firmar un pacte d'investidura amb EOC –coalició formada per MÉS i EU–i a l'hora d'aprovar els pressupostos, torna a necessitar els seus vots per tirar-los endavant. Ara per ara, sembla que és l'única força política amb qui ha pogut negociar, ja que PP i el partit polític Ciudadanos no s'hi han mostrat favorables.

Dels comptes, destaca l'increment general de la inversió, que augmenta un 32,48%, i la partida destinada a Formació i Ocupació, que suposa un 40,9% del total.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.