Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Can Alcover acull els concerts de Vers endins i Lady Witch

6682
Entre els actes de la Diada de Mallorca 2016, s'inclou el concert en elèctric de Vers endins i Lady Witch el pròxim dimecres 28 de desembre a les 20:00 hores.

Entre els actes de la Diada de Mallorca 2016, s'inclou el concert en elèctric de Vers endins i Lady Witch el pròxim dimecres 28 de desembre a les 20:00 hores a Can Alcover (C/Sant Alonso, 24). L'entrada són 8 euros.

Vers endins és un projecte poètic i musical nou de la mà de Joan Carles Vaquer, Víctor Leiva, Toni Duarte i Glòria Julià Estelrich. Durant l'espectacle es poden escoltar les veus de poetes com ara Maria-Mercè Marçal, Mireia Calafell, Lucia Pietrelli, Blai Bonet, Josep Palau i Fabre, Pau Vadell, Francesc Garriga, Ramon Llull, etc., així com alguns poemes de la mateixa Glòria.

El grup Vers endins va néixer a l'abril del 2015, arran de la celebració de la festa de Sant Jordi. Des de llavors, els tres músics han recorregut l'illa cantant i recitant versos. Entre altres, han participat en la Nit de la Cultura de l'Obra Cultural Balear amb l'estrena de la seva cançó 'Entenguem-nos per amor', feta a partir de versicles 'D'amic e amat'. 

Cal destacar que la majoria de cançons són pròpies, tot i que també canten alguna versió de cançons populars, o adapten músiques instrumentals per acompanyar alguns dels poemes recitats.

Tots quatre membres són prou coneguts dins el món de la música i de la poesia i amb aquest nou projecte enviden per una proposta senzilla però sentida; una selecció de textos clars i accessibles que, acompanyats de les guitarres de Joan Carles Vaquer i Víctor Leiva i la percussió de Toni Duarte transporten els/les assistents dins un univers de paraules i sons que no deixen ningú indiferent.

Per la seva banda, 'A vida o mort' és el disc de debut de Lady Witch, una banda mallorquina més que prometedora liderada per Mònica López (guitarra i veu). És un disc editat l'any 2016 pel segell discogràfic valencià Mésdemil. El grup nasqué l'estiu del 2015, quan Mònica López decideix tirar endavant un projecte professional i entra a gravar als Estudis Favela. El disc 'A vida o mort' l'enregistra ella mateixa amb algunes col·laboracions i durant els mesos posteriors s'estabilitza la banda per a tocar en directe, tant en format acústic com elèctric. El disc fou enregistrat i produït per Michael Mesquida i Pep Toni Ferrer, i masteritzat per Rafa Rigo a Urban, i hi col·laboraren, a més de Lluís VivernNando Campos al baix, Josep Castell a la trompeta, i Maria Lluïsa Quetgles al violoncel.

La banda en directe la conformen Lluís Vivern (Boc, Llunàtiques, Eima) a la guitarra, Juanjo Tur (Ocults, Tomeu Penya, Jaume Compte) a la bateria i Robin Alba (Donovan, Anegats, Leonard Johnson) al baix. Als concerts en format acústic s'encarrega de la secció rítmica Lluís Segura (Carumbau, Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Ensemble ACA).

Les set cançons que conformen aquest primer treball discogràfic fluctuen per estils com el rock americà, el pop o el folk. 'A vida o mort' havia de ser un disc entre el pop i el rock i, finalment, podem dir que és un disc d'amor «en majúscules». El conformen sis cançons summament intimistes i delicades, i una versió plena de força de la popular 'La ciutat de Nàpols'. També s'hi pot veure la tendència a construir lletres poètiques, i a pouar en autores de poesia mallorquines, com Maite Brazales, de qui apareixen versos a la cançó 'Naus com cremen'. A més, acaben d'estrenar videoclip del single del disc, 'Blanca'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.