Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «La proposta d'avantprojecte del Govern incentiva la mercantilització de l'habitatge»

6684
Davant la proposta d’avantprojecte que ha llançat el Govern, el GOB demana una moratòria immediata de la comercialització de cases i pisos turístics.

Davant la proposta d'avantprojecte que ha llançat el Govern, el GOB demana una moratòria immediata de la comercialització de cases i pisos turístics, perquè asseguren «dóna peu a la mercantilització de l'habitatge».

Des del GOB assenyalen que l'habitatge no és una mercaderia turística i la situació està totalment desbordada. Pisos en finques plurifamiliars, habitacions en cases, unifamiliars en sòl rústic, etc. són alguns dels exemples que demostren que «tot es lloga a Mallorca».

En aquest sentit, denuncien les dades publicades pel Consell relatives a l'oferta reglada i no reglada dels habitatges de lloguer turístic a Mallorca, són «alarmants».

Entre altres, les dades ofertes pel Consell de Mallorca evidencien que més d'un 40% de comercialitzadors (particulars, immobiliàries i altres empreses professionals, moltes vinculades a cadenes hoteleres) comercialitzen més de 5 habitatges. Això és, un 66% més d'un habitatge. Segons el GOB, «mostra que es tracta ja d'una activitat altament professionalitzada i no tant d'economia col·laborativa com s'ha volgut fer veure».

Una altra de les dades rellevants d'aquest estudi és que Palma està dins les 20 primeres ciutats del món pel que fa a densitat d'habitatges turístics (amb 90% de l'oferta no reglada).

Amb tot, i atenent a la situació de «descontrol absolut» per part de l'administració i el Govern de controlar l'oferta reglada i no reglada dels habitatges destinats a lloguer turístic, el GOB exigeix una «imminent» moratòria per a noves llicències d'habitatges turístics «que ja arriba tard», però que asseguren posaria «en pausa» l'allau dels nous habitatges destinats a lloguer turístic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.