Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort promou un projecte «per fomentar la normalització lingüística»

7260
Cort promou un projecte «per fomentar la normalització lingüística i cultural catalanes» als centres escolars.

L'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística durà a terme un projecte pilot «per fomentar la normalització lingüística i cultural de la llengua catalana en els centres escolars». La iniciativa, amb un pressupost de 14.000 euros, es desenvoluparà a cinc centres de Palma: als instituts de Son Pacs, Guillem Sagrera, Emili Darder, Arxiduc Lluís Salvador i al CEPA La Balanguera, que comptaran amb un dinamitzador lingüístic per dur a terme les activitats. El projecte es desenvoluparà entre els mesos de febrer i maig.

Segons han informat des de Cort els objectius del projecte són els següents: Fer feina amb aspectes actitudinals per a millorar la percepció de l'alumnat sobre la llengua catalana (augmentar l'autoestima lingüística dels catalanoparlants, i alhora fer atractiva la llengua entre els alumnes de nova incorporació a la comunitat lingüística); reforçar la competència oral de l'alumnat; donar a conèixer i promoure aspectes propis de la cultura catalana (festes tradicionals, costums, jocs populars...); organitzar activitats destinades als alumnes on s'utilitzi el català com a llengua vehicular, entre altres.

S'han triat aquests centres educatius perquè aquest projecte complementa una iniciativa de la Conselleria d'Educació i Universitat, concretament de la Direcció General de Formació Professional i de Formació del Professorat, que ha organitzat activitats de formació i dinamització a diversos centres que ho han demanat. La contractació és en aquests moments en la fase de presentació d'ofertes, que finalitza el 19 de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.