Setmanari d'informació local - 138 anys

Truyol: «La ciutat ha de ser propietat dels veïns, no d’un parell d’empreses»

7360
L'Ajuntament de Palma ha presentat les seves al·legacions a l'esborrany de la Llei que regularà el lloguer turístic.

L'Ajuntament de Palma ha presentat les seves al·legacions a l'esborrany de la Llei que regularà el lloguer turístic, entre les quals destaca la reclamació que existeixi la unanimitat de la comunitat de propietaris perquè es permeti el lloguer de pisos turístics en una finca amb l'objectiu de «preservar el dret dels seus residents».

Així ho ha explicat la portaveu, Neus Truyol, qui ha detallat el contingut de les 18 al·legacions, (dues generals i 16 en articles específics), que ha presentat el Consistori al projecte de modificació de la Llei Turística que regula els arrendaments vacacionals.

Després de considerar que «és important regular aquesta pràctica», Truyol ha apuntat que és «evident» que està repercutint «de manera molt negativa» a Palma on, segons ha explicat, «hi ha barris que ja no disposen d'habitatges de lloguer per a residents i les que hi ha són caríssimes».

«Necessitam posar ordre», ha afirmat la portaveu de Cort, qui ha assenyalat que les al·legacions van dirigides «a contribuir a la millora de la normativa que elabora el Govern».

En el document presentat, l'Ajuntament «considera necessari i imprescindible» que es doti de recursos a totes les administracions que després tenen algun tipus de competència per fer complir aquesta normativa, i per fer front a l'increment de les dotacions de serveis o infraestructures que els ajuntaments han d'assumir.

Així mateix, amb l'objectiu «d'evitar la concentració» de propietat destinada al lloguer turístic «en poques mans», Cort planteja en una altra de les seves al·legacions posar «límit al nombre de propietats» i estableix un màxim de dos habitatges per propietat amb llicència activa de comercialització de «forma simultània».

Una altra de les al·legacions es refereix a les borses de places turístiques i es planteja la creació d'una «borsa específica per a les places de lloguer d'habitatges» (tant d'unifamiliars com plurifamiliars), per ser comercialitzades turísticament, i una altra borsa per a la resta de places d'allotjament turístic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.