Setmanari d'informació local - 138 anys

La Conselleria duplica les subvencions dedicades a activitats juvenils

7542
La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports ha duplicat l'import de les subvencions destinades a les activitats i al manteniment de les entitats juvenils.

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports ha duplicat l'import de les subvencions destinades a les activitats i al manteniment de les entitats juvenils de Mallorca.

La convocatòria d'aquestes ajudes ha estat publicada aquest dijous en el BOIB i presentada per la consellera, Ruth Mateu. Enguany, la convocatòria estarà dotada amb 200.000 euros per donar suport a les entitats sense ànim de lucre que fan feina per a la joventut.

Aquestes subvencions, que gestiona la Direcció general d'Esports i Joventut, estan dirigides a projectes habituals i/o puntuals d'activitats en matèria de joventut i per al manteniment de les entitats juvenils corresponents a 2017.

Es tracta d'una línia de subvencions que el Govern va recuperar el 2016, després de cinc anys, i que en aquesta edició duplica la seva dotació, en passar dels 100.000 euros de l'any passat als 200.000 euros d'enguany.

A la convocatòria poden concórrer les entitats juvenils sense ànim de lucre de Mallorca o que tenguin una seu oberta a més d'una illa, que estiguin inscrites en el Cens d'entitats juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut.

Es podran presentar sol·licituds des d'aquest divendres, dia 27 de gener, i fins al pròxim dia 15 de febrer.

La línia subvencionarà, d'una banda, els projectes d'activitats que realitzin aquestes entitats (modalitat A) i, per un altre, despeses de manteniment d'aquestes organitzacions (modalitat B).

Com a novetat, es podran demanar fins a 5.000 euros per a la primera modalitat (enfront dels 3.000 euros del 2016) i fins a 3.000 euros, en el cas de la segona (enfront dels 2.000 de l'any passat).

A través de la modalitat A se subvencionaran activitats dirigides al col·lectiu de nins i joves i que es relacionin amb l'educació en el temps lliure, la preservació i millora del medi ambient i la promoció de la salut, de l'associacionisme, de la participació social, de la cultura pròpia balear, d'activitats de creació artística i/o d'expressió cultural o d'educació per a la igualtat.

Quant a la modalitat B, es finançaran despeses de manteniment, tals com a lloguers, personal, electricitat, assegurances, material fungible propi del funcionament administratiu i de formació del personal i de les persones afiliades, entre altres.

En tots dos casos, les despeses han d'estar referits a l'àmbit temporal comprès entre l'1 de gener i el 20 de setembre de 2017.

L'any 2016, la línia de subvencions destinades a projectes de les entitats i el manteniment d'aquestes organitzacions va beneficiar a un total de 33 entitats. Amb aquestes subvencions, les beneficiàries van poder cobrir part de les despeses dels projectes que han realitzat i que van suposar una inversió per part d'aquestes de 346.652 euros.

A més, la Conselleria traurà una nova línia de subvencions destinada a projectes d'innovació, recerca i de publicacions en matèria de joventut, i en l'engegada d'un programa de dinamització juvenil en els municipis.

Aquesta convocatòria estarà dotada amb 100.000 euros i s'atorgaran ajudes de 5.000 euros als projectes aprovats, tret que la quantitat subvencionable sigui menor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.