Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell aprova convertir quasi 18 hectàrees en àrea de desenvolupament urbà

7734
El Consell aprova convertir quasi 18 hectàrees en àrea de desenvolupament urbà.

La Comissió d'Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell ha aprovat aquest divendres la primera instrucció tècnica per acatar una sentència que reconeix que un total de 17,8 hectàrees (ha) de Sa Ràpita, tornaran a ser de desenvolupament urbà.

Aquestes àrees, segons han explicat, són zones que tenen la possibilitat de desenvolupar-se com a sòl urbanitzable, sempre que, el planejament urbanístic municipal ho marqui com a tal.

Les instruccions tècniques són la fórmula prevista en el Pla Territorial de Mallorca (PTM) per modificar qüestions relatives al desenvolupament d'aspectes concrets per aclarir-les, millorar-les tècnicament o adaptar-les a normativa vinculant.

En aquest cas, la modificació puntual número dos del PTM va eliminar l'Àrea de Reconversió Territorial (ART) 10.5, com també ho va fer amb la majoria d'ART. Després d'un període d'exposició pública, en el qual ningú va al·legar, es va decidir marcar els terrenys del sector THM-V, també anomenats Garriga de Ca n'Estela, com a sòl rústic.

Passada l'aprovació de la modificació número dos del PTM al gener del 2011, els propietaris dels terrenys van presentar un recurs contenciós administratiu al·legant que existia un Pla Parcial aprovat.

Finalment, el Tribunal Suprem va dictar sentència al febrer del 2016 on estimava parcialment el recurs i obligava a la institució insular a tornar a marcar el sector de la Garriga de Ca n'Estela com a àrea de desenvolupament urbà, per tant, no podia ser considerat rústic.

No obstant això, perquè aquests terrenys acabin sent urbanitzats, l'Ajuntament de Campos haurà de dur a terme una modificació del seu planejament urbanístic, adaptat al PTM. Serà aquest instrument el que decidirà si vol destinar alguna de les seves hectàrees de creixement en aquests terrenys o no.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.