Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi defensa que els autònoms i petits empresaris puguin ajornar el pagament de tributs

7854

El Pi (Proposta per les Illes) ha defensat en el Parlament una Preposició No de Llei perquè els petits empresaris i els autònoms puguin ajornar el pagament de l'IVA en les mateixes condicions que abans que s'aprovàs el Reial Decret 3/2016 del Govern espanyol.

El diputat d'El Pi, Josep Melià, ha explicat que la crisi «no és cosa del passat, ni s’ha superat. Encara hi ha moltes empreses amb problemes i el que no s’ha de fer des de les administracions públiques és dificultar més les seves possibilitats de tirar endavant».

Així, Melià ha defensat que l’Executiu ha de situar-se sempre al costat dels generadors d’economia productiva. «Tot i que l’Estat ha intentat moderar els efectes del Reial Decret, al final hi ha poques possibilitats pels petits empresaris i autònoms que tanta riquesa genera i tants problemes han tengut durant la crisi», ha afegit.

El diputat d'El Pi ha recordat que el Reial Decret va modificar la norma general dels pagaments dels tributs dels treballadors autònoms que donava més facilitats, mentre que la norma actual «crea problemes de gestió i tresoreria als autònoms».

En conseqüència, la proposta aprovada amb el suport de tots els partits excepte el Partit Popular planteja instar al Govern de l’Estat espanyol a tornar a posar com a norma general el pagament de l'IVA amb les condicions prèvies al Reial Decret. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.