Setmanari d'informació local - 138 anys

El jutge Penalva envia a presó Madiop Diagne per crear una cadena de contractes que regularitzava immigrants

7880

El jutge Manuel Penalva ha dictat presó provisional sota fiança a Madiop Diagne, a qui acusa de dirigir una suposada trama senegalesa que va crear una cadena de contractes per regularitzar a compatriotes.

Segons ha informat el diari Última Hora, Diagne podria haver evitat entrar a la presó si hagués lliurat els 5.000 euros de fiança que el fiscal li demanava.

El magistrat ha ordenat la seva entrada immediata a la presó, després que l'encausat hagués assegurat que no podia lliurar aquesta quantitat perquè no en disposa.

El detingut ha reconegut haver organitzat una cadena de contractes per regularitzar a altres ciutadans de la seva nacionalitat. «Ho feia per raons humanitàries i no per obtenir un benefici econòmic», ha afirmat.

Fets

La cadena consistia a utilitzar senegalesos que es trobaven en situació legal a l'Estat espanyol perquè contractassin al seu torn, de manera fictícia, a altres compatriotes com a empleats de la llar o jardiners. Una vegada tramitat el corresponent contracte laboral els implicats podien iniciar els tràmits per regularitzar la seva situació en territori espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.