Setmanari d'informació local - 138 anys

Xelo Huertas demana tornar a Podem

7892
Europa Press

L'expresidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha acudit aquest dijous a la cita amb el Jutjat de primera instància número 14 per les mesures cautelars que va sol·licitar quan era encara presidenta de la Cambra en les quals demanava cancel·lar la sanció d'expulsió de Podem.

Huertas recorria així la resolució de la Comissió de Garanties Democràtiques Autonòmiques que l'expulsava del partit i per la qual després també va ser expulsada del Grup Parlamentari Podem.

En la vista prèvia d'aquest dijous, Huertas ha demanat la seva restitució en Podem així com en el grup parlamentari i en el seu càrrec en la Mesa del Parlament. Des del Ministeri Fiscal s'ha considerat que aquesta petició «excedeix els límits d'una mesura cautelar».

Durant la seva intervenció, l'advocat defensor de Huertas, Francisco García-Mon, ha destacat que com a mesura cautelar «se sol·licita el manteniment del 'statu quo' previ a la sanció per la qual va ser expulsada» i ha defensat el dret a la llibertat d'expressió dels membres d'un partit encara que expressen opinions contràries. 

Segons ha afirmat García-Mon, durant el procés s'ha produït un «tracte desigual que mereix ser corregit» al·legant que la persona que ara Podem promou per presidir el Parlament, Baltasar Picornell, també va votar en contra dels Pressupostos Autonòmics de 2017.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.