Setmanari d'informació local - 138 anys

PACMA aporta alternatives no letals per paralitzar la matança de Cabres

7898

El partit animalista PACMA ha informat, aquest dijous, que a la Serra de Tramuntana s’ha ordenat la caça de centenars de cabres de l'espècie considerada invasora, tot i que foren introduïdes a petició del Servei de Caça del Consell per controlar la població de cabres de l’illa. Ara, en canvi, «estan eliminant-les perquè atempten contra la conservació de les autòctones».

Els animalistes consideren contrari al benestar dels animals que el COFIB (Consorci per la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) exerceixi el control letal de la fauna acabant amb la vida de 100 cabres a Calvià. La mort a tirs d’un centenar de cabres en una finca pública de Calvià demostra, una vegada més, «la falta de voluntat política per prendre decisions ètiques i justes amb els animals».

Per tot això, PACMA ha emprés accions legals amb la finalitat que la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, juntament amb l’Ajuntament de Calvià, informin en base a quins criteris estan realitzant les matances de cabres cimarrones, amb l’objectiu de revisar la legalitat de les actuacions.

Finalment, anuncien que seguiran les pases de la iniciativa que varen dur a terme per paralitzar la matança de 2.700 cabres a la Sierra de Guadarrama (Madrid). Els seus serveis jurídics aportaran informes de viabilitat de control poblacional no letal, signats per professionals etòlegs i biòlegs, alternatives viables i de provada efectivitat.

«L’executiu autonòmic balear ha de demostrar la seva aposta pel benestar animal paralitzant qualsevol futura matança de cabres; d’altra manera, seran responsables de les mort d’aquests animals», ha manifestat Silvia Barquero, presidenta de PACMA.

L’èxit i l’eficàcia de les vacunes anticonceptives s’ha aconseguit en més de 85 espècies diferents, entre les quals destaquen cavalls salvatges, cèrvols i porcs senglars, com s’ha desmostrat recentment a Catalunya, on la UAB ha posat en marxa aquest mètode utilitzant GonaCon, per tal de gestionar la superpoblació de porcs senglars, baix una estricta normativa d’ètica animal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.