Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort posa en marxa classes de castellà i d’alfabetització al casal de barri de Son Gotleu

7920

L’Ajuntament de Palma, a través de les àrees de Participació Ciutadana i amb el suport de Batlia, ha posat en marxa classes de castellà amb servei d’escoleta inclòs al Casal de Barri de Son Gotleu amb un pressupost de 15.500 euros.

Les classes han començat aquesta setmana i s’imparteixen els dimarts, dimecres i dijous de 10 a 13 hores fins el proper mes de maig. El termini per apuntar-se encara roman obert. Per fer-ho les persones interessades es poden adreçar al mateix Casal de Barri de Son Gotleu (carrer José de Diego, 4) de 17 a 21 hores.

De moment aquestes classes estan gaudint d’una molt bona acollida al barri. De fet, durant els primers dies ja s’hi ha apuntat 40 persones de nacionalitats diverses, moltes d’elles dones amb més de 10 anys de residència. Destaca l’assistència de persones de Nigèria, Ghana, Marroc i Argèlia.

Gestió directa per part de les associacions

Amb aquesta nova activitat es respon a una demanda de les associacions usuàries del Casal de Barri que han participat en diferents reunions amb persones del departament de Participació Ciutadana per tal de conèixer les seves inquietuds.

Les entitats ciutadanes exposaren que l’oferta de formació de castellà que es duu a terme al barri no era suficient per assumir tota la demanda i varen fer palès la necessitat d’acompanyar l’oferta d’un servei d’acollida d’infants per tal que moltes dones que fins ara no s’havien apuntat poguessin gaudir d’aquesta formació.

Aquesta activitat, a més, serà gestionada directament per l’Associació d’Inmmigrants de Ghana amb la supervisió tècnica del departament de Participació Ciutadana. L’activitat compta a més amb el suport de diferents Associacions de Veïns de Palma com l’AAVV de Son Dameto, que ha aportat material didàctic prop resultat de la seva experiència de formació al llarg de 15 anys. L’Associació de Veïns de Son Rapinya, per la seva banda, aporta suport a la gestió i recursos i l’Associació de Veïns s’Alzina assumeix el taller de classes d’alfabetització nivell 0.

Les associacions aportaran també altres activitats complementàries per l’aprenentatge de la llengua com ara cuina, cine-fòrum, teatre, etc. Així, el servei es transforma també en un procés de gestió cívica i treball en xarxa, per dinamitzar el casal i el barri des d’una perspectiva sociocultural i socioeducativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.