Setmanari d'informació local - 138 anys

Els ajuntaments demanen un protocol d’actuació contra la ‘Xylella’

7940
Verd i Vicenç durant la reunió informativa de la FELIB. | FELIB

La Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) ha convocat aquest divendres batles i regidors d’Agricultura dels diferents municipis en una reunió informativa amb el conseller Vicenç Vidal per tal «d’explicar i aclarir totes les informacions que han sorgit i s’han publicat al respecte», ha explicat el president de la FELIB, Joan Carles Verd.

Verd s’ha compromès a fer arribar als ajuntaments un protocol d’actuació pels ajuntaments de municipis on es puguin trobar zones afectades, «de cara a poder actuar de la mà de la conselleria», es més, s’ha anunciat que s’estan elaborant ‘kits’, sobretot pels productors, que serviran per recullir informació i fer proves de detecció. 

Protocol de contenció

Per la seva banda el conseller Vidal ha explicat que de moment s’aplica el protocol de contenció «mentre Europa no es pronunciï» i ha destacat el consens que ha generat aquesta decisició. 

Els batles i regidors presents s’han interessat per com s’actua sobre les plantes afectades, quin sistema de recollida hi ha establert o bé quina solució es pot donar quan les zones amb la presència de la ‘xylella’ són finques abandonades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.