Setmanari d'informació local - 138 anys

Els joves socialistes aposten per regular el lloguer turístic «per garantir el dret d'accés a l'habitatge»

7962
Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears han reunit aquest cap de setmana a la Comissió Executiva Nacional per analitzar la situació política actual. | JSIB

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears han reunit aquest cap de setmana a la Comissió Executiva Nacional per analitzar la situació política actual. Entre d'altres assumptes, s'ha aprovat per unanimitat una resolució mostrant la conformitat de l'organització amb la regulació de la comercialització de les estades turístiques «amb la perspectiva principal de garantir el dret d'accés a l'habitatge augmentant les exigències territorials, mediambientals i de serveis», ha explicar el secretari general, Marc López.

En aquest sentit, els i les joves socialistes demanen al Govern de les Illes Balears «que garanteixi els mitjans humans i materials per permetre dur a terme un control efectiu del compliment de la present Llei».

A més a més, a la resolució aprovada, les JSIB també es mostren partidàries «d'augmentar els serveis que s'han d'oferir als turistes, de reduir a tres anys els períodes prorrogables per l'habilitació de l'activitat o l'augment de l'antiguitat de l'habitatge per comercialitzar-los passant de deu a quinze anys pels grans propietaris d'habitatges».

Constitució del Grup LGTBI

D'altra banda, el Centre d'Informació Juvenil de Llucmajor, ha acollit l'acte de constitució del Grup LGTBI de les Joventuts Socialistes de Balears, amb la presència de Rosario Sánchez, directora general de Coordinació del Govern i membre de la Conselleria de Presidència, responsable d'impulsar polítiques transversals a favor del col·lectiu LGTBI, i també amb la presència de Javier Barrionuevo, coordinador federal LGTB de Juventudes Socialistas de España.

El grup, segons els joves socialistes, neix amb la voluntat de treballar des d'una perspectiva política d'implementar la Llei a favor dels drets del col·lectiu LGTBI i contra la LGTBIfòbia de les Illes Balears, així com impulsar diferents accions, internes (com la formació de la militància) o externes (campanyes de sensibilització a la joventut, per exemple). 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.