Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca demana que es rebaixi l’edat per als drets cívics als 16 anys

7964

MÉS per Menorca ha comunicat aquest diumenge que aposta perquè els joves a partir dels 16 anys tenguin els mateixos drets que els adults i així puguin ser més participatius. Així, MÉS per Menorca demana que es rebaixi l’edat per als seus drets cívics i cerca obrir el debat sobre el sufragi universal a partir d’aquesta edat.

Els ecosobiranistes volen plantejar a la societat i a les institucions la necessitat de regular la legislació perquè els joves puguin disposar de més drets cívics a partir dels 16 anys. Es tracta que l’ordenament jurídic contempli i reconegui per als joves els mateixos drets i responsabilitats que tenen els adults.

De fet, la Proposició de Llei sobre la Iniciativa Legislativa Popular (presentada per MÉS per Menorca i que es debatrà aquest dimarts al Parlament), demana que els joves puguin presentar iniciatives legislatives a partir dels 16 anys. Des del partit polític es veu com una primera passa ja que a molts països d’Europa el debat de la participació cívica i política dels joves a partir dels 16 anys ja és damunt la taula.

«Els joves entre els 16 i 18 anys, actualment, no tenen dret a vot, però en canvi se’ls exigeix determinades responsabilitat penals; el deure a treballar i a pagar imposts; se’ls reconeix el dret al matrimoni; disposen del dret de consciència en qüestions de salut o en tractaments mèdics, etc. I tanmateix, no poden votar fins els 18 anys». És per açò que MÉS per Menorca creu interessant obrir el debat i la revisió per a una major participació dels joves en la democràcia i en tots els vessants cívics que aquesta ha de representar en la societat del segle XXI.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.