Setmanari d'informació local - 138 anys

Una treballadora d'Acciona pateix greus represàlies per dur el vel islàmic a la feina

7976
Una treballadora d’Acciona pateix greus represalies per dur el vel islàmic a la feina.

El jutjat social número 1 de Palma ha estimat la sentència interposada per una treballadora d'una companyia de l'Aeroport a qui se li va prohibir dur el vel propi de la seva religió (hiyab), ja que es considera que existeix una «vulneració del dret fonamental a la llibertat religiosa».

En la sentència, s'ordena a l'empresa al «cessament immediat» de «l'actuació contrària» a aquest dret fonamental, al restabliment de la situació anterior a produir-se la lesió, a abonar-li un total de 4.491 euros per les retribucions deixades de percebre per les diferents sancions de l'empresa i a indemnitzar-li amb 7.892 euros.

Cal destacar que l'empresa Acciona va sancionar la denunciant en diferents ocasions, entre finals del 2015 i principis del 2016, privant-la d'ocupació i sou per no acatar «les normes d'uniformitat».

Per la seva banda, l'empleada va argumentar que aquesta situació va alterar «greument» el seu estat «psíquic i emocional». «Durant aquest temps he patit un avortament; havent-me causat tot això un dany i perjudici moral irreparable», va exposar al moment de la denúncia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.